Prosjekt

Manhattan Residens

Adresse

Germanotta Residence / Upper West Side, New York

Kvadratmeter

160 m2

Boligen på Upper West Side er fra 1957, rett ovenfor Central Park, er en unik 2-plans pærle, i et bysantisk prehistorisk leilighetskompleks*. Det ble utført en full renovasjon av enheten og Oda Olafsrud’s design bærer preg av en skandinavisk inflytelse

ATMOSFÆRE OG MATERIALITET Det var viktig å skape en atmosfære som føles som et fristed med få, men sterke materialvalg. Fargepaletten er dus, fra kremhvite toner til forskjellige grånyanser og de forskjellige teksturene i materialene skaper en harmonisk atmosfære. Designet skaper en atmosfære der variasjoner av lys og skygge oppstår og bringer rommet til liv. Dette er synlig, spesielt om morgenen og ettermiddagen. Hvordan et materiale flyter inn i et annet materiale og endrer seg i form, farge og tekstur er et sentralt designelement for dette prosjektet.

VISJON Leiligheten tilhørte tidligere regissør Robert Altman, som brukte den til visningsrom. Den måtte totalrenoveres og tilrettelegges for bolig, men enkelte av elementene er beholdt. Noen av de eksisterende glasspanelene ble beholdt av bærekraftige årsaker, samt at de skapte en unlik layout.

Kontakt

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 406 01 406