Skip to main content

Bærekraft

Å bygge klimavennlig og bærekraftig er en investering i god helse og livskvalitet. Det er en strategi som går ut på å skape et lavt klimaavtrykk i byggeprosessen, samtidig som bygget får lang levetid, lave klimautslipp over tid, og ikke minst, mindre vedlikeholdskostnader.

House of Creation fokuserer på arkitektur som har atmosfæriske kvaliteter og har prosjekter innen renovering og nybygg, til interiørarkitektur og skreddersydde møbler. Den gjennomgående faktoren er dedikasjonen innenfor bærekraft. 

Arkitektur og rommene vi omgir oss med påvirker oss, på samme måte som mennesker kan påvirke oss. Vi skaper arkitektur som er ment for å vare, og som resulterer i tidløse og funksjonelle rom. Det går fra det arkitektoniske ytre til det interne, og er det grunnleggende tankesettet i byggeprosessen. 

Kortreist og bærekraftig materialbruk

Vi bruker kortreiste og bærekraftige materialer med lave klimautslipp. Vi samarbeider kun med aktører hvor vi har kontroll på hvor materialene kommer fra, hvor langt de reiser, og hvor mye utslipp produksjonen utgjør. Det finnes ikke noe mer bærekraftig enn å bruke noe som allerede er produsert. Derfor fokuserer vi i tillegg på gjenbruk, resirkulering og vintage møbler. Den perfekte balansen mellom materialer, lys og form skaper unike atmosfærer som har evnen til å påvirke oss som mennesker.

Det må stilles strengere krav

Vi ønsker å utfordre byggebransjen og møbelbransjen på bærekraft. Bransjen må levere mindre klimaavtrykk i arkitekturen, og levere produkter og materialer som varer i flere livssykluser. Vi mener det må stilles strengere krav for å bidra til å nå FNs bærekraftsmål og få ned utslippene i byggeprosessene. Byggebransjen må bygge smartere, mer energieffektivt og bruke bærekraftige materialer.

House of Creation ønsker å være en sterk bidragsyter til å utvikle bransjen i riktig retning. Ved å fokusere på minimale fotavtrykk og tilpasse arkitekturen til landskapet og dets habitat er essensielt. Det å sørge for at prosessen gjennomføres med sirkulær arkitektur som tankesett er en viktig faktor. 


Materialguide

En oversikt over noen bærekraftige materialer som står i fokus.

Bambus

Bambus er et svært slitesterkt og stabilt materiale. Dermed tåler selv tynne plater mye, og vi kan bruke mindre materialer per møbel eller installasjon. Bambus er en fornybar ressurs, da bambus planten vokser hurtig og trenger ofte ikke å plantes på nytt etter det har blitt hugget.

Kork

Kork høstes fra barken til korkeika. Korkeika kan bli flere hundre år gammel, og når barken høstes på riktig måte tar ikke treet skade av det, og det vokser et nytt lag bark til. Skogene med korkeik er i tillegg hjemmet til mange kritiske truede dyr. Når treet danner ny bark, økes karbonopptaket til treet med opptil fem ganger.

Kompositt

Komposittmaterialer laget av overskuddsmateriale er svært bærekraftig. Kompositt er en blanding av ulike materialer, som til sammen sørger for bedre egenskaper enn materialene hver for seg. Den største bærekraftsgevinsten ligger derfor ofte i holdbarheten og robustheten i materialet.

Avkapp-materialer

Produkter produsert av avkapp-materialer sørger for mindre avfall og fullstendig utnyttelse av ressursene. Avkapp av treverk kan for eksempel bli nytt gulv. Utskjæringer i en benkeplate kan bli platen på et kaffebord. Ved å ta hensyn til avkapp, sørger vi for at alle ressurser blir utnyttet på best mulig måte.

Norsk granitt

Norsk granitt tåler svært mye, og kan brukes både i eksteriør og interiør. Natursteinen gir helt unike uttrykk på hver plate. Norsk granitt er et kortreist materiale som er undervurdert.


FNs bærekraftsmål 12 - Ansvarlig forbruk og produksjon

House of Creation vektlegger FNs bærekraftsmål 12 - Ansvarlig forbruk og produksjon. Å sikre bærekraftig forbruk og produksjonsmønstre er avgjørende for hvordan vi som arkitekter kan endre byggebransjen. Bygningsavfall er på en all-time high, også her i Norge, og det må stilles strengere krav til entreprenører og hvordan byggeprosesser kontrolleres. Vi må ta tak i masseproduksjon av produkter og møbler, siden de er viktige bidragsytere til miljøavfallsproblemer som kjemikalier og forurensning.

Kontakt

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 406 01 406